Skip to main content

Veel gestelde vragen

Wat voor kleding kan ik aandoen tijdens een Spraytan behandeling?

Indien je niet naakt gesprayd wilt worden adviseer ik je om tijdens de behandeling oud donker ondergoed/ donkere bikini te dragen.

 

 

Wat zit er in de Spraytan waardoor we bruin worden

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 12 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep de uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Is Spraytan voor iedereen geschikt?

Ja, er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van een zwangerschap.

Is het zinvol om te Spraytannen met Vitiligo?

Bij vitiligo is het juist de moeite waard om een spraytan te nemen. Je zult blij worden van de egale tint.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een Spraytan?

De bruine kleur kun je ongeveer 7 tot 10 dagen behouden, wanneer je je huid goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een goede bodylotion en zelbruiner en gebruik tijdens het douchen milde zeep of douchegel. Let er ook op dat je met je handdoek dept en er niet te fanatiek mee over de huid ‘wrijft’.

Kan ik na het gebruik van Spraytanning in de zon?

Jazeker, je kunt gewoon de zon in. Let erop dat je niet beschermd bent tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. De bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet het kleurtje anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een Spraytan boeken?

Voor het beste resultaat, is het het beste om twee dagen voor de bruiloft een Spraytan plannen. Dan is je bruine teint op het mooist en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, kan de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kunt je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren en het uitlopen van de spraytan. Echter nu heb ik een speciale spraytan vloeistof welke het mogelijk maakt te zweten,sporten en te zwemmen zonder dat de kleur terug loopt!

Ik ben zwanger, is Spraytan veilig voor mij?

Ja zeker, de Spraytan vloeistoffen komen alleen in de bovenste huidlaag. Er zitten geen schadelijke chemische stoffen in alle self tan-producten, maar wij raden aan geen spraytan behandeling te ondergaan tijdens de eerste drie maanden van een zwangerschap. Op deze manier lopen we geen enkel risico.

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spraytan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 7 tot 10 dagen de behandeling worden herhaald.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spraytan boek?

Je huid verveld toch na een week tot 10 dagen. Het beste is goed scrubben en na 10 dagen weer een nieuwe spraytan te boeken. Dan weet je zeker dat jouw tanning er perfect uit blijft zien.

Waarom word ik bruiner van Spraytanning, dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage bij de Spraytan vloeistoffen is veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Word ik niet oranje van Spraytan? Ik wil wel een natuurlijk effect.

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Ik heb de beste vloeistoffen in huis van diverse

merken voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige klant met sproetjes wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt dan voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Ik adviseer je er graag over.

Welke zonnebrandcrème raad je mij af?

Er zijn zonnebrandmiddelen die je liever niet gebruikt, zoals die met Oxybenzone, met of zonder spraytan.  Deze chemische stof is een van de meest giftige ingrediënten in zonnebrandcrème. Als het gaat om je Spraytan, moet deze chemische stof worden vermeden, omdat bekend is dat het verhoogde irritatie veroorzaakt bij mensen met een gevoelige en acne huid.

Welke zonnebrandcrème zijn dan wel veilig?

Zonnebrand crèmes die zinkoxide of titaniumdioxide bevatten, zijn beide veilige keuzes als het gaat om ingrediënten. Deze ingrediënten blokkeren de zon door op de huid te gaan zitten in plaats van te absorberen. Zonnebrandmiddelen met zinkoxide of titaniumdioxide hebben minder kans om poriën te verstoppen en irritatie te veroorzaken.

Ik raad de volgende zonnebrandmiddelen aan tijdens een Spraytan:

Biodermal voor de gevoelige huid SPF50,  Supergoop (online), Naïf Zon SPF50 en Lovea; verkrijgbaar bij Holland & Barret, Lavera verkrijgbaar bij Douglas

Deze zonnefilters zijn veilig in gebruik en bevatten geen schadelijke ingrediënten

Natuurlijke veilige producten

Mooie natuurlijke kleuren

Goede service

Voor de deur gratis parkeren

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Schout van Lyndenstraat 3
5237 SE Den Bosch
06-46122183
Vragen? bel mij!